Új korszak kezdődött a hazai közétkeztetésben

Új korszak kezdődött a hazai közétkeztetésben január elsejétől: mostantól törvényi kötelezettség, hogy a felhasznált alapanyagok 60 százaléka magyar legyen, 2023 januárjától pedig nem kevesebb mint 80 százaléka!

“Ez az óriási előrelépés a magyar agrárium javát szolgálja, de ez csak az egyik oldal: ugyanilyen fontos, hogy az a közel kétmillió fogyasztó, aki a közétkeztetésben étkezik, megbízható hátterű, minőségi ételekhez jusson hozzá.

Erdős Norbert – Élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár, Agrárminisztérium

És hogy azok még változatosak és ízletesek is legyenek, folyamatos fejlődésre van szükség, úgy konyhatechnológiailag, mint a közétkeztetésben dolgozó szakácsok képzését, nyitottságát tekintve.
Az Étrend, Magyar Konyhafőnökök Egyesülete ebből a megfontolásból rendezte meg tizedik alkalommal az OKÉS Országos Közétkeztetési Szakácsversenyt a Nébih – Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal szakmai partnerségével.

Nagyszerű élmény volt részt venni a Felcsúti Letenyey Lajos Gimnázium Szakgimnázium és Szakközépiskolában megrendezett szakácsversenyen, ahol őszintén tudtam gratulálni a szervezőknek és a versenyzőknek.

Jó kezekben lesz a közétkeztetés, ha ilyen szakácsok végzik a munkát. És a kormányon sem fog múlni a jobbítás: idén 56 milliárd forinttal több jut közétkeztetésre, mint 2010-ben, továbbá a kormány 2022-ben 87 milliárd forintot fordít a gyerekek ingyenes és kedvezményes étkeztetésére.”

Forrás: Erdős Norbert – Élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár, Agrárminisztérium

Related post