A csokoládé lelke

A Chocorino elnyerte Az Év Széchenyi vállalkozása 2020 – Az Év Felelős Üzleti Vállalkozása díjat a III. kategóriában. A fejlődő vállalkozás újabb gépek beszerzését tervezi, és céljuk, hogy a jövőben már “bean to bar” táblákat is készíthessenek. Ennek lényege, hogy a készítő ellenőrzi a teljes folyamatot, a kakaóbab megvásárlásától az étcsokoládé elkészítéséig – a legmagasabb minőség elérése érdekében. A díjat szeptember 21.én, Gróf Széchenyi István születésnapján adták át ünnepélyes keretek között.

Chocorino kis családi vállalkozás Agárdon, amelyet feleség és férj, Vizi-Demjén Alma és Vizi Sándor alapított. A házaspár elkötelezett az egészséges táplálkozás mellett, tejterméket nem fogyasztanak, kerülik a finomított szénhidrátokat és gondosan figyelnek az alapanyagokra.

– A kakaóbab nagyon egészséges, magas antioxidáns-tartalmú. Mégis az átlagos táblás csokoládé nagy részét a cukor és a tejpor teszi ki. Mi fordítunk ezen az arányon, és a kiváló minőségű kakaóbabot tesszük meg főszereplőnek, sőt, a csokoládék mellett pörkölt kakaóbabot is kínálunk – sorolja Alma.

Legkiválóbb minősége miatt csakis ecuadori kakaóbabot használnak fel. Három féle babbal dolgoznak, napon szárítottal, pörkölttel és korlátozott mennyiségben saját pörköléssel. Az első a kesernyésebb, a második karakteres ízű, míg a harmadik, kíméletesen pörkölt bab a legaromásabb.

A kínálatban megtalálhatók a rendkívül kedvelt mézzel édesített táblák, szárított gyümölcsökkel gazdagított, vagy akár édesítés nélkül készített csokoládék is. Az egészséges táplálkozás és a gasztronómiai élvezet jegyében gyógynövényes termékeket is alkotnak.

Mindennek lelke azonban mindig a kakaóbab, ezt a csomagolásban is kifejezik: a táblák közepén található lyukban 2 pörkölt termést is elhelyeznek.

A házaspár fontosnak tartja a társadalmi felelősségvállalást is, rendszeresen adományoznak jótékony célra.

Termékeiket benevezték a Great Taste Awardsra, a világ legnagyobb élelmiszeripari versenyére, ahol a 70 százalékos csokoládé fekete ribizlivel egy csillagot hozott el Londonból.

A vállalkozásról bővebben a gourmetriporter.hu oldalon olvashatnak.

Related post