Nyugat-európai asztalok ínyencsége, itthon kikopott a menüről
Nálunk az ünnepek alatt volt galambleves, és szívesen ajánlom, gazdag ízű és sovány a húsa. Rokonaim még foglalkoznak galambtenyésztéssel – családi felhasználásra, az ő felmenőik pedig még nagy számban tartották ezt a szárnyast. A falusi udvarok jellegzetes építménye volt a galambdúc.
A galambhús szinte teljesen kiveszett a mindennapi konyhánkból, az utóbbi években mégis fellendülni látszik a húsgalambok hazai tenyésztése. A magyar gazdák termékei minőségben és árban is felveszik a versenyt a piacvezető francia kínálattal. Az exporthoz szükséges vertikum azonban még nem épült ki teljesen, valamint a jelenleg legjelentősebb hazai felvásárlóknak számító topéttermek is zárva tartanak. Barabás Jánossal, a Görbeházi Galamb Tenyészcentrum tulajdonosával beszélgettünk.
Olvassa a teljes cikket a Napi.hu oldalon